blog: Genieten van sportieve prestaties bij Ocean French Rescue

Na de wedstrijden in de pool, vertrokken de zwemmers naar de kust. In de badplaats Saint Jean de Luz ging de wedstrijd verder met de ocean en beach onderdelen.

Het weer was stralend en we waren blij dat de tent mee was om wat schaduw te geven tegen de warme zon. Door goed op elkaar te letten en te waarschuwen om in te smeren, is er niemand met verbrande lichaamsdelen huiswaarts gegaan.

Het niveau van de wedstrijd lag erg hoog, toch werden er verschillende halve en A-finales gehaald.

Op de boardrace starten Rosa, Kathy, Marijn, Tom en Robin. Hierbij wist alleen Robin door te schuiven naar de halve finale.

Op de surfrace startte Rosa, Tom, Job en Robin bij de junioren en weer wist Robin zich te plaatsen voor de halve finale en de A-finale. Kathy zwom hierbij een rechtstreekse A- finale bij de senioren dames.

Op de boardrescue wisten Tom en Robin zich verassend te plaatsen voor de A finale in de open categorie bij de heren, wat uiteindelijk resulteerde in een 5 e plek. Op de rescue-tube-rescue behaalden Marijn, Tom, Robin en Job een 2 e plek in de B-finale.

In een sterk beachflags veld wist 1e jaar senior Marijn zich te plaatsen voor de A-finale, waar hij uiteindelijk 11 e werd.

Op zondag ging de wedstrijd weer door onder de heerlijke Franse zon.
De wedstrijd begint met de ski-race voor de junioren. Tom, Job en Robin stomen door naar de halve finale, waarin Robin een plaats in de A-finale verovert. Voor Rosa en Kathy was het veld te sterk en wisten niet verder te komen dan de series.

Op de oceanman startten Tom, Job en Robin bij de junioren en Marijn bij de senioren. Zowel Tom als Robin wisten een plaats te veroveren in de halve finale, maar daarin ging het te hard om door te gaan naar de finales. Bij de junioren meisjes startte Rosa op de oceanwoman en liet een knappe race
zien

Dat de Fransen ook snel kunnen rennen, bleek uit de 90m sprint. Zowel Marijn als Tom, wisten niet verder te komen in de series.

Na de wedstrijd werd de trailer weer opgeladen en werd koers gezet naar de camping voor een verkoelende duik in het zwembad en daarna een gezamenlijke BBQ als afsluiting.

We kunnen terugkijken op een gezellige en sportieve week.