Blog Theo: DRB aspiranten vormen een geweldig team op NK Ocean.

De dag begint al vroeg. Na de training helpen Alex, Lani en Abi met het ophalen en het ontvinnen van de nipperboards en iedereen is op tijd om naar de Zevenhuizerplas in Nesselande te gaan.

Gelukkig hadden we twee tenten mee. We hebben ze nodig gehad om alles droog te houden en enkele ouders hebben ook een training gehad met het aan de grond houden van onze partytent.

Maar wat een sfeer! Iedereen hielp mee, terwijl het toch voor de meeste ouders de eerste keer was op een ocean wedstrijd. Aniek en Rosa hadden alles goed onder controle, gaven iedereen van hun nummertjes op de arm en op de hand en wisten in regen en wind iedereen telkens op tijd aan de start te krijgen.

De watertemperatuur was veel hoger dan de lucht temperatuur en rond de buien stond er een straffe wind. Ik heb geen kind er over horen klagen. We zagen het alleen aan het bibberen onder truien en handdoeken.

Je kan je er nog zo goed op voor bereiden, maar er waren momenten dat we de zwemonderdelen bijna op de ondergelopen boulevard konden houden. Onze tenten sloegen door, maar beter van de regen in de drup dan in de striemende regen. 

Gelukkig hadden de officials het programma volledig omgegooid om zolang mogelijk iedereen zo goed mogelijk droog te houden. Alles verliep vlot ondanks het feit dat de roeptoeters het begaven onder de waterlast. Dank officials!

Ja, en daar lig je dan in je zwempak op het natte zand om snel om te draaien en 20 m verder met een duik de flag te bemachtigen. Maar na de beach flags zagen ze er allemaal uit als zandwormen. De wasmachines zullen er werk aan hebben gehad. 

We waren de enige ploeg met nippersboards voor de nippers, maar onze kids hebben zich kranig geweerd. Hoewel de zomertraining letterlijk geregeld in het water was gevallen, lieten onze sporters toch zien dat ze veel hadden opgestoken van de trainingen van Jelmar, Aniek, Anne en Marieke. Wat zijn we in een jaar gegroeid.

En dan de resultaten. Met uitzondering van vier ‘oudgedienden’ was het voor de 12 andere kinderen de eerste ocean wedstrijd. Ik ben geweldig trots op jullie allemaal. Want wat zijn jullie er allemaal voor gegaan en wat is er hard gerend, gezwommen en geboard en ook elkaar aangemoedigd.

Wat is onze sport dan veelzijdig en wat wordt er veel behendigheid gevraagd. En wat hebben we gezien hoe leuk jullie dat vinden. Soms is het ook even afzien als je kapot het water uitkomt en dan nog 50 m moet rennen tussen vlaggen. En dan toch doen en alles eruit persen ongeacht welke plaats je hebt. Klasse!

Soms heb je pech, dan wil je zo graag dat de starter te laat fluit. Het hoort er allemaal bij.

En medailles waren er ook nog: 6x goud, 3 x zilver en 7x brons. Velen zullen niet gedacht hebben dat ze zo goed mee zouden doen. Timo spande de kroon met 2 x goud, 1 x zilver.

Op de foto staan al onze helden van de koude en natte zaterdag. Aniek, Rosa en ik hadden deze dag niet willen missen. Ouders bedankt voor al jullie hulp en de manier waarop we dit met zijn allen hebben gedaan. Ons team stond er. Nu weer verder in het zwembad!