Corona Update: 18+ QR-Code Verplicht

Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen zijn de coronamaatregelen m.i.v. 6 november gewijzigd.

Het coronatoegangsbewijs (QR-Code) en een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van het zwembad voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Dit geldt ook voor ouders van kinderen die naar zwemles of training gaan.

Wat gaan jullie hiervan merken?
  • Alle leden vanaf 18 jaar en de ouders die met hun kinderen mee naar binnen gaan worden door vrijwilligers van de Dordtse Reddingsbrigade gecheckt op hun QR-code en legitimatiebewijs.
  • Als er geen groen scherm/groen vinkje verschijnt na het scannen mag je niet naar binnen, hoe vervelend ook. We vragen je begrip hiervoor.
  • Verder vragen we iedereen zich aan de basisregels te houden, zoals thuis blijven bij klachten, laten testen, houd voldoende afstand van elkaar, hygiëne maatregelen zoals vaak handen wassen, geen handen schudden, in elleboog hoesten/niezen enz.
  • Het zwembad niet met straatschoenen betreden, dit mag alleen op de zwarte tegelvloer, zodra er witte tegels liggen zijn hoesjes om je schoenen, badslippers of speciale schoenen verplicht.
  •  In het ondiepe bad mag er 1 ouder aan de badrand zitten tijdens de les, geen andere kinderen meenemen alsjeblieft, en als je kind in het diepe bad mag oefenen niet meelopen om te kijken.
  • Bij het diepe bad zijn in principe geen ouders aanwezig langs de badrand, maar boven op de tribune. Ook hier graag 1,5 meter afstand van elkaar houden.

We beseffen dat dit weer veel van iedereen vraagt, maar we willen er echt alles aan doen om de zwemlessen en trainingen van iedereen waar dit mogelijk is te blijven aanbieden, en daarvoor zullen we ons aan de richtlijnen en protocollen van de Rijksoverheid moeten houden.

Wellicht wijzigen deze richtlijnen opnieuw na het weekend, dan zullen ook wij onze protocollen direct aanpassen.

Breng maandag in ieder geval je QR-code en legitimatiebewijs mee.

Wat dit betekent voor het diplomazwemmen van 22 en 23 november weten we nu nog niet, zodra er meer bekend is wordt deze informatie uiteraard met jullie gedeeld.

Wij hopen op begrip van jullie voor deze situatie en maatregelen.