Evenementen Beveiliging

Reddingsbrigade Dordrecht Beveiliging Canal Pride Amsterdam

Naast de nautische veiligheid kan ook medische -, communicatie – en technische ondersteuning worden verleend. Een vast rol voor de DRB in de organisatie van terugkerende waterevenementen is hier een uitvloeisel van.

De Dordtse Reddingsbrigade verzorgt voor velen de beveiliging op en aan het water. Wij zijn onder andere actief bij grote evenementen als het Nationale Nieuwjaarsvuurwerk, Wereldhavendagen in Rotterdam, Dordt in Stoom en Swim to Fight Cancer Dordrecht.

Ook voor kleine evenementen als een scheepsdoop, een zwemtocht of een evenement zijn wij aanwezig voor deskundige beveiliging. De beveiliging is en verantwoordelijkheid voor organisatoren zelf. Zij huren daarvoor gespecialiseerde onderdelen in waaronder de reddingsbrigade.

Tegenwoordig worden ook vanuit de vergunningsverleners hogere eisen gesteld waardoor de Dordtse Reddingsbrigade ook wordt ingehuurd door of in opdracht van gemeenten en de veiligheidsregio.

Wij maken bij deze evenementen gebruik van ons eigen materiaal, en onze eigen mensen. Dit betekent dat zowel schipper als opstappers volledig bekend zijn met het vaartuig, en hiermee de best mogelijke hulp kunnen bieden bij calamiteiten.

De beveiliging op het water kan indien noodzakelijk of gewenst worden aangevuld met beveiliging op de wal. Hiervoor heeft de Dordtse Reddingsbrigade EHBO-gecertificeerde vrijwilligers die op de wal kunnen ondersteunen.

Inmiddels ondersteunt de DRB bijna iedere week zeer verschillende evenementen op en rond het water.

Heeft u vragen over evenementenbeveiliging of wilt u ons inzetten tijdens uw evenement stuur dan een mailtje naar beveiliging@rbdordrecht.nl

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de coördinator beveiligingen.

Coördinator beveiligingen
Telefoon: 06-50801021
E-mail adres: beveiliging@rbdordrecht.nl