Rampenbestrijdingstaak

Reddingsbrigade-oefent-levensecht-in-Dordtse-Voorstraat---Dordtse-Reddingsbrigade
Foto: Alblasserdamsnieuws.nl

Naast de beveiliging van nautische evenementen heeft de vaarploeg van de DRB ook een rampenbestrijdingstaak.

Sinds september 1995 heeft de Dordtse Reddingsbrigade samen met de overige reddingsbrigades uit Nederland een definitieve plaats in de nationale rampenbestrijding met de Nationale Reddingsvloot (NRV) van Reddingsbrigade Nederland.

Dit houdt in dat er binnen de DRB 24 uur per dag mensen beschikbaar zijn om ingezet te kunnen worden bij een overstroming in Nederland.

Om er voor te zorgen dat de redders geoefend blijven, doet de DRB mee met multidisciplinaire oefeningen die regionaal of landelijk worden georganiseerd door de reddingsbrigade in samenwerking met haar partners.

Regelmatig oefenen de vrijwilligers van de Dordtse Reddingsbrigade met de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), Ambulancedienst Zuid Holland Zuid, Brandweer Zuid Holland Zuid en de Politie eenheid Rotterdam-Rijnmond.

De 24-urige inzetbaarheid, de beschikbaarheid van de diverse noodzakelijke materialen, apparatuur en de gedrevenheid van de vrijwilligers, maakt de DRB tot een goed functionerende hulpverleningsinstantie, die daadwerkelijk en snel inzetbaar is bij uiteenlopende calamiteiten.

Al bijna 100 jaar zetten de vrijwilligers van de Dordtse Reddingsbrigade zich in om verdrinking te voorkomen.

Met uw donatie zorgen wij er voor dat de vrijwillige redders goed getraind en opgeleid worden en dat de materialen voldoen aan de hoogste eisen.

Uw gift vandaag is morgen een redding!

Bedrag