Fantastisch FILCOW Weekend

Filcow 2023 start

De Filcow is één van de jaarlijkse terugkerende wedstrijden op onze kalender. Wij als Reddingsbrigade Dordrecht deden mee met maar liefs 17 sporters en ook zeer belangrijk 3 officials!

In totaal deden aan deze wedstrijd meer dan 400 sporters mee uit diverse landen.

10 – 14 jaar.
Voor onze jongste leden was dit een van de eerste keren een wedstrijd aan de Noordzee dit gaf extra spanning. Die zenuwen waren alleen niet te zien aan hun resultaten! Lieve, Joris en Nout hebben geweldig gepresteerd en zichzelf goed neer gezet in het sterke internationale veld.

Open 15+
In tegenstelling tot bij het Nationaal kampioenschap van de week ervoor was hier geen Junioren categorie. Voor onze dames die allen nog bij deze categorie behoren, betekent dit een geweldig meetmoment om te kijken hoe ze staan ten opzichte van de gevestigde orde. Des te knapper dat ook deze leden het voor elkaar hebben gebokst diverse kwart, halve en zelfs finales te halen!

Nu doen we één iemand nog tekort, Marieke. In Nederland al master, maar hier toch echt nog actief bij de open categorie. En dan haal je wel gewoon de halve finale op de beachflags dat is onwijs knap.

Nu komen we aan bij de heren senioren. De mannen hadden hoge verwachtingen voor dit weekend en dit hebben ze waar gemaakt.

Hier kort en bondig de uitslagen:

  • Beachflags, Tom 4e en Marijn 3e
  • 90m beachsprint, Marijn 4e.
  • Boardrace Robin 5e
  • Surfrace Tom 3e.
  • Oceanman Robin 9e.

Dan denk je de heren zijn klaar, alleen niks blijkt minder waar. De estafettes met als klap op de vuurpijl een 2e plek op de tube rescue! Bedankt Marcel die als master met de heren mee deed om dit mogelijk te maken.

Masters 40+
Last but not least, de masters! In de toch soms lastige omstandigheden door de sterke stroming was er geen master die twijfelde en elke start met veel plezier aanvloog. Ook hier zijn diverse nader te noemen plaatsen behaald:

Beachflags Alex & Marielle 3e en met de 70m beachsprint Marielle 3e. Zeer goede prestaties!

Onze masters hebben weer laten zien hoe fit ze zijn, hier mogen wij als club enorm trots op zijn.

De Mixed Ocean Relay
Dan het eind van een loodzwaar weekend is er altijd nog geweldig onderdeel, de Mixed Ocean Relay. Elke ploeg levert twee heren en twee dames af. Wie wat moet doen wordt geloot. De heren hadden de 500m run en het zwemmen de dames automatisch de surfski en board onderdelen. Door diverse blessures is last minute het team volledig op de schop gegooid en stonden Nout, Robin, Fleur en Evelien aan de start. Het is dan wel een heuse prestatie met zo’n jong team als je dan nog steeds 17e word van de 30 deelnemende teams.

Na dit weekend kan de volgende conclusie getrokken worden: Reddingsbrigade Dordrecht en deelnemers kunnen apetrots terugkijken op een weekend met sportieve prestaties en een geweldige sfeer. Zeker ook door de aanwezige ouders die voor iedereen klaarstaan tijdens de zware wedstrijddagen!

Speciale dank naar Arjen, Marcel J en Michel voor het uitstekende werk als official en zeker ook voor Marcel iV die eind verantwoordelijk is voor de buitenwedstrijden en ongelofelijk hard heeft gewerkt om voor de sporters alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.