Warendorf

Het afgelopen weekend heeft de Dordtse Reddingsbrigade met vijf DRB sporters deelgenomen aan de DLRG-poolcup. De DLRG Pool Cup is de Duitse selectiewedstrijd voor de Wereldkampioenschappen Lifesaving in Adelaide.

Naast de Duitsers was de gehele wereldtop met Australiërs, Italianen, Fransen Britten en een handvol kleinere lifesaving landen aanwezig.

Er werd een prachtig wereld record gezwommen door Jan Malkovski op de 100 pop en er sneuvelden een 3-tal Europese records. Hoewel deze wedstrijd voor onze DRB’ers midden in een zware trainingsperiode valt, is het een niet te missen wedstrijd in de aanloop naar Adelaide.

Met goede klasseringen in 3 finales, liet Ela Hutten zien op koers te liggen voor het WK. Op de 50 vliezen zilver won Ela zilver achter het Australische kanon Chelsea Gilette, die het iets gehaaider aantikte.

Charlotte van der Hoek trakteerde zichzelf als neosenior op een mooi PR op de 100 pop en is duidelijk op weg om de aansluiting te vinden met de top. Ook Chantal Senden liet zien dat ze in Adelaide individueel punten zal gaan scoren.

Alle 3 vrouwen weten waar ze de komende 2 maanden de puntjes op de i moeten worden gezet. Daarvoor zijn zulke zware toernooien gewoon nodig.

Bij de heren kwam Melvin van der Meij ondanks de zware trainingsarbeid van de laatste maand dicht bij zijn PR’s. Hij liet zien dat ook hij in het zwembad voor individuele punten in Adelaide zal gaan zorgen. Ruben van Erk, die zich met zijn teamgenoten voorbereidt op deelname aan de Interclub Adelaide (het WK voor clubteams), zat tegen zijn beste tijden aan en kan met vertrouwen uitzien naar Adelaide.