Jeugd Lifesaving Sport

Daarom willen we met name jonge kinderen en jongeren aanmoedigen om eens bij ons proeftrainingen te komen doen.

Jeugd Dordtse Reddingsbrigade bij Groenhovencup 2019 in Gouda

We vinden dat belangrijk dat kinderen naast het behalen van hun diploma’s allerlei leuke en sportieve dingen doen in het water. Voor jonge waterratjes is water plezier en lol hebben.

Maar er is veel meer: je leert veel beter zwemmen dan in ¾ uur in een diploma zwemles mogelijk is, je leert sneller omdat je vaker oefent, je ontdekt dingen die je nooit dacht dat je ze kon. Je krijgt een betere conditie en je maakt nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. En je kan af en toe een lifesaving wedstrijdje met individuele nummers en met estafettes doen.

De DRB biedt daarom een speciaal lifesaving sportprogramma aan, dat op kinderen van de basisschool leeftijd is afgestemd. We doen dat in verschillende groepen.

We besteden aandacht aan het leren van de wedstrijdzwemslagen, keerpunten maken, starten vanaf een startblok, onderwater zwemmen, ringen duiken, met vliezen zwemmen en materiaal vervoeren in het water.

Ons doel is dat het vooral leuk en leerzaam is en dat kinderen ontdekken wat de lifesaving sport allemaal te bieden heeft. Daarom is het geen tweede zwemles, maar doen we echt andere dingen.

In de zomer gaan we ook buiten trainen in open water, aan strandjes in de Merwelanden of aan zee. Stoeien met een nipperboard, rennen in het zand of beach flaggen. Dat hoort er allemaal bij.

Wanneer dat ons inziens te vroeg voor een kind is, doet het tijdelijk mee bij de E-instroom. Overleg hierover is natuurlijk altijd mogelijk.

Bij de C- en D-aspiranten richten we ons meer op de wedstrijdonderdelen en alles wat daarmee samenhangt. De kinderen kunnen 3 keer in de week trainen en doen daarbij ook mee met het diplomazwemmen op maandagavond. Dat wordt georganiseerd door de Commissie Zwemmen.

Om aan officiële bondswedstrijden mee te doen moeten C-aspiranten beschikken over Zwemmend Redder 1 (ZR1) en D aspiranten over Junior Redder 2 (JR2). Wanneer je deze diploma’s niet hebt, zoeken we naar een oplossing samen met jullie en met de zwemcommissie.

De contributie voor de C, D en E aspiranten is 1,5 keer de basis contributie