Ocean & Pool lifesaving

De Dordtse Reddingsbrigade is actief tijdens wedstrijden in het zwembad, op het strand en op zee met een succesvolle topsport selectie en een grote breedtesport tak.

EK Lifesaving Oostende België

Begin september 2017 vond het EK Lifesaving plaats in Oostende in België. De eerste dagen werden onderdelen gezwommen in het zwembad, de dagen erna waren er wedstrijden op het strand en in zee. Robin Heemels werd al snel na de start van het toernooi 2e bij de 200 meter superlifesaver. De senioren én junioren werden 3e op de SERC. Verder een topprestatie van de dames senioren die de gedoodverfde Italiaanse favorieten wisten af te troeven en goud veroverden op de 4 x 50 meter hindernis met de Dordtse zwemmers Ela, Chantal, Elise en Kitty van Heytse. Ook de dames junioren wisten het door een formidabele hindernis tot brons te brengen. Jeroen behaalde met onze DRB’er Marijn in ‘t Veld een 2e plaats op de Line Throw. Verder een hele goede 3e en 4e plaats voor onze dames junioren Charlotte en Robin op de 100 meter pop met vliezen. De derde dag pool leverde fantastische resultaten op. Allereerst goud voor onze dames senioren met Chantal, Ela, Elise en Janneke op de rescue tube relay. De Italianen werden weer afgetroefd. Op de 4 x 25 meter estafette werden de senioren 4e. Ook de junioren dames deden het fantastisch: 2e op de 4 x 25 meter pop en 2e op de rescue tube relay. Ook individueel werden mooie prestaties behaald. Myrthe zilver op de 50 meter pop en goud op de reddingswissel. Charlotte werd in een geweldige race 2e op de lifesaver. Individueel werd bij de senioren dames Chantal 3e op de reddingswissel. De senioren mannen behaalden een 4e plaats op de 4 x 25 meter pop en bij de rescue tube relay. Individueel waren er voor hen goede finale plaatsen.

Vanwege slechte weersvoorspellingen voor de dagen erna, werd op de eerste dag Ocean een aantal lastige nummers gedaan zoals de ski race, ocean man en ocean women en ocean man relay en boardrescue. Het waren zware omstandigheden en mooie races met als geweldig resultaat zilver voor onze DRB’ers Jelmar en Melvin op de boardrescue. Een dag later werden onder moeilijke omstandigheden een aantal strandonderdelen afgewerkt. De Dordtse mannen Robert, Melvin, Barry en Alwin wisten achter een supersnelle Franse ploeg 2e te worden. Robert werd in een prachtige finale achter een regengordijn individueel derde op de beach sprint. Een dag later won Robert de beachflags in een aantal formidabele runs. In de boardrace werd de jongste van de junioren, Mette derde. In het slotnummer van de rescue tube relay wisten de dames zilver te halen. Ook de mannen senioren deden het geweldig met een 4e plaats.

Zowel bij de senioren als bij de junioren werden we 7e in het landenklassement met een goede medaille oogst, vooral bij de estafettes.