Dordtse Lifesaving Masters in de medailles op WK

Masters Lifesavingteam Dordrecht

Na een succesvolle WK in  Frankrijk en EK in Spanje waren de Lifesaving Masters van de Dordtse Reddingsbrigade dichterbij huis actief en werd er drie keer brons en één keer zilver bemachtigd.

Tijdens het WK in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven en aan de Noordwijkse kust kwamen Marielle Simons, Asrtrid van der Kooij, Jacqueline Reijerink,  Mirjam Durieux, Marjolein van Loenhout en Ellenoor Vegter bij de dames in actie. Het herenteam bestond uit Piet Praet, Dennis Bezemer, Erik van Daalen, Marcel in ‘t Veld en Arjen de Bruin.

De eerste twee dagen mocht het team van de Dordtse Reddingsbrigade zich meten met een sterk deelnemersveld in het zwembad van over de hele wereld. Er werd een spannende strijd geleverd waarbij diverse persoonlijke records sneuvelden.

Piet Praet zwom zich twee keer het podium op. Hij veroverde de bronzen plak op de 100 meter ‘manikin carry with fins’ en de 100 meter manikin tow with fins. Na zijn strijd werd hij buiten op het veld gehuldigd onder luid applaus van de overige deelnemers.

De eerste dag aan de kust begon met uitdagende omstandigheden. De individuele onderdelen werden gestart met flinke golven. De trainingsinzet van de leden van de DRB werd beloond met diverse finaleplaatsen en noteringen bij de wereldtop.

Op het strand werden er ook mooie resultaten behaald. Bij de 90 meter beachsprint relay lieten Marcel, Erik en Dennis er maar twee voor zich eindigen en behaalden een mooie derde plaats. Erik behaalde bij de 2 kilometer beachrun het zilver.

WK Lifesaving 2e plaats Piet Praet